TOP 10 CELE MAI SĂNĂTOASE CONDIMENTE

TOP 10 CELE MAI SĂNĂTOASE CONDIMENTE

Condimentele nu sunt doar pentru a ne aroma preparatele în bucătărie, ci și pentru viața de zi cu zi, pentru protecția sănătății și prevenirea bolilor. Anumite condimente au proprietăți care pot întări sistemul imunitar și pot regla nivelul de colesterol și zahăr din sânge. O notă de scorțișoară, turmeric, ghimbir... și multe altele nu doar că ne vor încânta papilele gustative, dar și starea de sănătate va avea de câștigat! Citește în continuare și află care sunt cele mai benefice condimente pentru sănătate…

Condimente pentru Sănătate

Condimentele sunt un adevărat aliat pentru sănătate. Acestea pot purifica, detoxifica, reduce inflamația și ajuta digestia. Beneficiile sunt numeroase și variază de la un condiment la altul. Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că mirodeniile sunt benefice pentru sănătatea noastră. În vremurile străvechi, anumite mirodenii erau folosite în medicina naturală tradițională. Unele culturi le folosesc mult mai mult decât altele, cum ar fi India, unde sunt mirodeniile se folosesc în aproape fiecare preparat și fac parte din tradiția culinară.

În plus, un consum normal de condimente sănătoase nu constituie în niciun caz un risc pentru sănătat. Nu există efecte secundare reale, iar singura restricție poate fi asupra condimentelor picante, al căror consum peste măsură nu este recomandat. Hai să descoperim 10 din cele mai sănătoase condimente și beneficiile lor.

Top 10 Condimente

Turmeric

Turmericul este un condiment de origine orientală, cu proprietati semnificative. Studii recente au evidențiat funcția acestuia în prevenirea diabetului de tip 2 și protecția organismului de infecții. Turmericul întărește sistemul imunitar și, de asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antioxidante.

condiment-turmeric

Ghimbir

Proprietățile ghimbirului sunt, cel puțin, extraordinare. Ghimbirul promovează digestia și ajută organismul să se purifice. Este perfect pentru prepararea ceaiurilor din plante utile pentru tratamentul si prevenirea durerilor în gât, răcelii și gripei. Studiile științifice au demonstrat eficacitatea sa ca analgezic în cazul artritei. De asemenea, ajută la reducerea celulitei, umflăturilor și stagnărilor apoase, clasificându-se printre condimentele care susțin arderea grăsimilor și sunt benefice pentru sănătate în același timp.

Ghimbir

Ardei Chili

Ardeiul Chili stimulează metabolismul și digestia. Efectele sale benefice sunt în principal purificatoare. Un vârf de chili este de ajuns pentru promovarea circulației sângelui și controlului nivelului de zahăr din sânge. O varietate specială de ardei iute, ardeiul cayenne, este renumită pentru capacitatea sa de a regla colesterolul și pentru efectul său analgezic și antiinflamator.

Ardei Rosu Chili

Nucșoară

Nucșoara este de obicei un condiment subestimat. Este interesant de știut că nucșoara este folosită în homeopatie. De exemplu, este utilă în caz de tensiune arterială scăzută și reumatism. De asemenea, nucșoara este folosită pentru boli care afectează bronhiile și pentru probleme de digestie. Proprietățile benefice ale nucșoarei sunt garantate de conținutul de uleiurile esențiale. Nu trebuie luat in cantitati excesive, fiind un adevarat aliment medicinal.

nucsoara

Chimen

Chimenul este unul dintre principalele condimente pentru sănătate din Ayurveda, medicina tradițională indiană. Este bogat în fier și este potrivit pentru sezonul de iarnă, datorită puterii sale de vindecare. Chimenul este eficient în reducerea nivelului de colesterol și zahăr din sânge. De asemenea, este considerat eficient în îmbunătățirea răspunsului imun și în combaterea osteoporozei.

Chimen Medicina Ayurvedica

Cuișoare

Cuișoarele sunt considerate benefice în medicina naturistă pentru ameliorarea durerilor legate de artrită. Acestea conțin o substanță capabilă să întrerupă procesele unui complex proteic care a fost legat de apariția unor tulburări inflamatorii, cum ar fi artrita. Cuișoarele sunt un antibacterian natural potrivit pentru prepararea infuziilor prin metoda decoct și de asemenea se poate folosi ca apă de gură. Infuzia trebuie filtrată și lăsată să se răcească înainte de a fi folosită.

cuisoare

Cardamon

Cardamonul este al treilea cel mai rar condiment din lume, după șofran și vanilie. Poate fi folosit, de exemplu, pentru aromatizarea cafelei. Cardamonul este util în caz de tuse, răceală și inflamații ale căilor respiratorii. Promovează pierderea în greutate și stimulează metabolismul.

Cardamon

Scorțișoară

Motivele pentru a adăuga un vârf de scorțișoară în alimentația ta și pentru prepararea ceaiurilor din plante sunt la fel de numeroase ca și proprietățile sale benefice. Scorțișoara reglează zahărul din sânge, reduce durerea cauzată de artrită și îmbunătățește memoria. Este un suport valoros împotriva răcelii și a durerilor de gât. În cele din urmă, i s-au atribuit proprietăți anticancerigene.

scortisoara

Curry

Unul dintre principalele condimente sănătoase din amestecul curry este turmericul. Este un amestec indian folosit acum în întreaga lume pentru a aroma preparatele cu orez. În curry, puteți găsi și ghimbir și piper negru care au proprietăți benefice. Mai poate conține chimen, cardamom și cuișoare, pe lângă șofran. Este un mix de condimente cu adevărat sănătoase.

Mix de condimente Curry

Anason stelat

Considerat un antibiotic natural, din anasonul stelat se extrage un ulei esențial folosit în medicină și fitoterapie pentru prepararea medicamentelor și a remediilor naturiste. Este antioxidant și antifungic. Contracarează eficient prezența virușilor și bacteriilor. Se folosește la prepararea lichiorurilor, un amestec de condimente și dulce.

anason stelat

Acum că știi cele mai sănătoase condimente, începe să le introduci în alimentația ta dacă nu o faci deja. Vor fi un adevărat remediu pentru sănătatea ta. Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l prietenilor tăi!

Pentru întrebări contactează-ne aici sau solicită o consultație la medicul specialist ProLon!


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.