QUINOA: ALIAT ÎMPOTRIVA GASTRITEI

QUINOA: ALIAT ÎMPOTRIVA GASTRITEI

 

Quinoa este un aliment fără gluten, util pentru sănătatea inimii și a intestinelor. Pe parcursul acestui articol, vom descoperi împreună ce este, care îi sunt proprietățile și cum trebuie preparată.

Ce este quinoa?

Quinoa este numele alimentului vegetal care constă din semințele unei plante originare din America de Sud - Chenopodium quinoa. Este o plantă care aparține familiei Chenopidacee, care include și spanacul și sfecla. Nu conține gluten și este bogată în proteine, carbohidrați și fibre alimentare.

Desi nu este o cereală propriu-zis, quinoa este încadrată în cea de-a treia grupă de alimente fundamentale - alimente deosebit de bogate în amidon, fibre alimentare, unele minerale, vitamine și proteine ​​biologice. Comparativ cu majoritatea cerealelor, quinoa conține mai multe proteine, calciu, fosfor și fier.

trei tipuri de quinoa

Cum se prepară quinoa?

Quinoa, deși nu este o cereală, poate fi folosită pentru a înlocui orezul, cușcușul, meiul etc. Există mai multe soiuri și cele mai comune sunt roșu, alb și negru. Este o mâncare foarte versatilă și ușor de preparat. Cum să gătești quinoa? Poți alege una dintre trei metode diferite de gătit:

La abur: Acesta este cel mai bun mod de a găti quinoa. Aburirea va menține consistența, culoarea și mai ales toate proprietățile quinoei.

Gătitul prin absorbție: Această metodă este folosită și cu alte cereale. Trebuie să puneți de două ori mai multă apă decât quinoa (de exemplu: dacă gătiți 70 de grame de quinoa, va trebui să folosiți 140 de grame de apă) într-o oală, adăugați semințele și lăsați să se înmoaie la foc mediu-mic. Odată ce apa este absorbită, quinoa își va dubla volumul.

Fierbere: Aceasta nu este o metodă recomandată deoarece această pseudo-cereale își pierde din savoare dacă este scufundată în prea multă apă.

Proprietăți ale Quinoa

Nutritiv, antioxidant, bogat în fibre, minerale, proteine ​​și aminoacizi... Quinoa susține buna funcționare a metabolismul și este perfectă pentru cei care trebuie să urmeze o dietă fără gluten, deoarece nu conține gluten în mod natural și, prin urmare, este potrivită pentru persoanele cu boala celiacă sau persoane cu intoleranță la gluten. Proprietățile acestui aliment sunt multe, cum ar fi:

Proprietăți antiinflamatorii: Este bogat în antioxidanți, precum kaempferol și quercetin, cu activitate antiinflamatoare puternică și utilă pentru contracararea bolilor legate de îmbătrânirea celulară, precum cancerele, diabetul de tip 2 sau bolile autoimune.

Util pentru sistemul digestiv: Este bogat in fibre insolubile, utile pentru a îmbunătăți tranzitul intestinal și regularitatea. Cantitatea mare de fibre favorizează senzația de satțetate, ajută la scăderea colesterolului și contribuie la bunăstarea sistemului digestiv.

Bogat în aminoacizi: Acest aliment este bogat în proteine ​​și, în comparație cu majoritatea plantelor, quinoa furnizează cei nouă aminoacizi esențiali care sunt aminoacizi pe care organismul nu este capabil să îi sintetizeze și care trebuie introduși odată cu alimentele.

Combate oboseala mentală și fizică: Datorită conținutului bogat în magneziu și fier, este, prin urmare, excelent pentru întărirea organismului și pentru combaterea oboselii psihice și fizice. Cantitatea sa mare de magneziu face ca quinoa să fie recomandată în alimentația celor care suferă de dureri de cap sau hipertensiune arterială: magneziul ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Acțiune împotriva gastritei: Este un adevărat aliat al sistemului nostru circulator și este un aliment energizant, deci excelent pentru cei care practică sport. Totodată reduce aciditatea gastrică și, prin urmare, este un excelent remediu natural pentru cei care suferă de gastrită.

Știai că în interiorul pachetului ProLon Original, pe lângă toate mesele delicioase, vei găsi și o fantastică supă de Minestrone cu quinoa? Vrei mai multe informații nutriționale?


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.