Postul intermitent si ReSet kit

Postul intermitent si ReSet kit

 

Practicați postul în mod obișnuit sau sunteți neliniștit să vă apropiați de lumea postului? Probabil că ați încercat deja fără să vă dați seama. Postul intermitent a devenit din ce în ce mai mult parte din rutina noastră zilnică datorită credințelor culturale, a stilului de viață mai frenetic și a obiceiurilor nutriționale mai sănătoase.

În timp ce urmați conștient sau inconștient această tendință, cum ar fi dacă ați putea practica postul intermitent într-un mod nou și mai sigur? Și anume, consumând alimente în timpul fazei în care nu mâncați? Citiți acest articol pentru a descoperi cum.

Ce este postul intermitent?

În accepțiunea sa tradițională, postul intermitent este un tip de post care alternează perioadele de abținere de la mâncare cu cele de alimentație. Particularitatea acestei metode constă în faptul că trebuie să fii atent la timp, deoarece mănânci doar într-o anumită fereastră de ore, în timp ce, în rest, corpul tău nu își asumă nimic, cu excepția apei, intrând astfel în stare de post.

Așa cum ceasul ne coordonează, într-un anumit fel, viața și rutina, timpul este și el principala linie directoare care reglementează postul intermitent. Într-adevăr, în funcție de timp, există diferite categorii sau niveluri de post intermitent, și anume:

* postul zilnic restricționat în timp sau postul intermitent 16/8, care presupune 16 ore de post și 8 ore de alimentație pe parcursul unei zile;

* postul cu zile alternative: 24 de ore de post care alternează 24 de ore de alimentație;

* postul de 5:2 zile: 2 zile de post și 5 zile de alimentație pe parcursul unei săptămâni;

Aceste niveluri sunt practicate astăzi în mod conștient și inconștient de peste 60% din întreaga lume. Ați încercat vreodată? Gândiți-vă la asta.

Urmați o dietă sub supravegherea unui profesionist medical care presupune câteva ore de post alternativ sau o zi întreagă de post? Vi s-a întâmplat vreodată să săriți peste o masă pentru că aveați o întâlnire la ora respectivă sau pentru că ați întârziat și trebuie să alergați să prindeți trenul? Acestea sunt doar câteva exemple de cum intervine postul intermitent în viața noastră.

Chiar primul pas, este să recunoaștem acest lucru și să începem să facem cu conștiință, nu doar pentru că nu avem timp, deoarece lumea din jurul nostru aleargă și ne face să alergăm și noi.

Care sunt beneficiile?

Practicarea postului intermitent, ca parte a rutinei noastre zilnice, înseamnă reducerea într-o manieră regulată a aportului caloric, iar acest lucru facilitează pierderea treptată în greutate pe termen lung, deoarece organismul în stare de post începe să își ia energia din cetone, molecule energetice provenite din descompunerea grăsimilor. Eliberarea cetonelor oferă în acest fel energie creierului și organismului nostru și, în consecință, ne ajută să ne îmbunătățim performanțele mentale și fizice.

În afară de efectul evident de sporire a energiei, postul intermitent implică, la un nivel mai profund, o schimbare de mentalitate în abordarea noastră față de hrană, precum și în stilul de viață.

În era frenetică a consumerismului din zilele noastre, în care suntem expuși în permanență la alimente prepreparate necorespunzător, bogate în zahăr, care vin cu ușurință la noi și suntem obișnuiți să ronțăim sau să bem foarte repede orice avem la îndemână, doar pentru că alergăm, mereu, și poate sărim peste mesele de rutină, postul intermitent ne poate ajuta să schimbăm perspectiva asupra timpului și a alimentației.

Energia pe care o obținem din astfel de gustări ușoare, bogate în carbohidrați/calorii, este doar una pe termen scurt și nu este sănătoasă pentru organismul nostru, deoarece provine din grăsimile rele și zaharurile prezente în cantitate considerabilă în produs.

Este complet diferită de energia sănătoasă pe termen lung pe care o putem obține urmând o dietă zilnică bazată pe grăsimi bune și legume, plus adăugarea la rutina noastră a unor perioade de post intermitent, care, prin declanșarea sintezei naturale de cetone, ne poate susține concentrarea mentală și activitatea organismului.

De asemenea, sesiunile de post intermitent, ne pot ajuta, să fim mai atenți la timp, să respectăm orele și mesele în care mâncăm și să postim în mod conștient.

Este sigur? Există o altă metodă? Pot posti fără să postesc cu adevărat?

Cu excepția persoanelor care sunt obișnuite, de obicei este recomandat să abordezi pentru prima dată postul intermitent sau în general lumea postului cu îndrumarea medicului sau a nutriționistului tău.

Și dacă mi-e teamă să încerc? Există o altă metodă? Pot să postesc fără să postesc cu adevărat? Răspunsul este da.

Pornind de la știința și cercetările care stau la baza ProLon® Fasting Mimicking DietTM, un program nutrițional care, datorită combinației selecționate de ingrediente și nutrienți, face ca organismul tău să intre într-o stare de post timp de 5 zile, în timp ce tu consumi efectiv aproximativ 750 de calorii de mâncare în fiecare zi, a fost dezvoltată o nouă metodă revoluționară pentru a aborda și postul intermitent, dar cu același refren, adică cu mâncare.

Acest program special de post intermitent face parte din conducta ProLon® de post cu alimente și se numește ProLon® ReSet®.

Ce este ProLon ReSet?

ProLon® ReSet® este un program nutrițional de 1 zi care vă permite să vă resetați, să încercați postul și să obțineți beneficiile acestuia fără a posti cu adevărat.

Reproducerea postului de 5:2 zile numai cu apă cu ProLon® ReSet® permite organismului dumneavoastră să intre în stare de post și să obțină energie naturală în timp ce consumați alimente sănătoase și în timpul orelor în care nu mâncați. Mâncați în mod normal dieta zilnică pe parcursul celor 5 zile, iar în ultimele 2 zile consumați alimentele selecționate pentru sănătate din ProLon® ReSet®.

Ce fel de alimente? ProLon® ReSet®, ca și ProLon® 5 zile, se prezintă sub forma unui kit compus din supe de legume-bogate în fibre, gustări pe bază de nuci, infuzii din plante și suplimente. Ingredientele și materiile prime care caracterizează aceste produse și care provin din diferite părți ale lumii au fost selectate cu precizie de către echipa științifică L-Nutra și amestecate pentru a simula o stare de post și, în același timp, pentru ca organismul dumneavoastră să rămână hrănit.

De asemenea, utilizat singular, o zi pe săptămână, ProLon® ReSet® este un bun început pentru a te purifica de o perioadă de supraalimentare caracterizată și prin asumarea de junk food, și să vă curățați organismul pe plan intern cu produse axate pe sănătate.

ProLon® ReSet® este purificarea alimentară de lunea, după weekend-uri nebunești sau vacanțe.

Preia controlul asupra timpului tău pentru a te reîncărca și a mânca mai sănătos și gestionează generarea de energie prin schimbarea mentalității și folosirea unor surse nutritive sănătoase precum ProLon® ReSet®.

Referințe:

De Cabo R., Mattson MP. “Effects of intermittent fasting on health, aging, and disease.”, New England Journal of Medicine, December 2019.

“Alternate-day fasting in nonobese subjects: effects on body weight, body composition, and energy metabolism.” American Journal of Clinical Nutrition, January 2005.


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.