MĂNÂNCĂ PENTRU A TRĂI MAI MULT ȘI MAI SĂNĂTOS: DIETA LONGEVITĂȚII

MĂNÂNCĂ PENTRU A TRĂI MAI MULT ȘI MAI SĂNĂTOS: DIETA LONGEVITĂȚII

 

Încă de la început, ființa umană a luptat pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a supraviețui și pentru a-și adapta structura genetică la mediul înconjurător. De-a lungul timpului, am înțeles că este important nu doar să trăim mai mult, ci și să ne petrecem viața pe pământ în cel mai bun mod.

Cum putem atinge acest obiectiv?

Dacă este adevărat că suntem ceea ce mâncăm, secretul longevității noastre trebuie să se afle în alegerile noastre zilnice, în ceea ce privește stilul de viață și modelul alimentar pe care decidem să îl urmăm. Pentru a înțelege acest lucru, ar trebui să facem un pas înapoi la obiceiurile strămoșilor noștri, întrucât suntem rezultatul mai multor modificări care ne-au configurat constituția genetică.

Cum este posibil să ajungem la longevitate prin dieta noastră zilnică?

Fiecare nutrient este extrem de important pentru organismul nostru, dar combinația lor are un rol esențial în influențarea duratei noastre de sănătate. Pe parcursul călătoriei sale în căutarea longevității, profesorul Valter Longo a descoperit și explicat principiile care ne pot permite să atingem acest obiectiv. Director al Institutului de Longevitate de la Universitatea din California de Sud, acesta a lucrat pentru a studia și înțelege bazele genetice și biologice care pot ajuta oamenii să trăiască mai mult și mai sănătos.

În special, el a cercetat conexiunea complexă dintre nutrienți și genele care influențează protecția celulară, procesul de îmbătrânire, reglarea și regenerarea celulelor stem și, astfel, întinerirea multisistemică ce implică fiecare țesut și organ al corpului nostru.  Rezultatele acestei ample cercetări, realizate nu doar în laborator, ci și printr-o călătorie în Zonele Albastre, stau la baza modelului alimentar pe care l-a numit Dieta Longevității.

Care sunt principiile Dietei Longevității

În timpul alimentației noastre zilnice, ar fi important să consumăm alimente care ne plac cu adevărat, dar este de asemenea important să eliminăm sau să reducem la minimum consumul de alimente care ne vor face viața mai scurtă și mai bolnavă și să creștem consumul de nutrienți care o vor face mai lungă și mai sănătoasă.

Din punct de vedere nutrițional, Dieta Longevității este un model alimentar foarte complet pentru a obține beneficii maxime de la toți micro și macro nutrienții, bazat pe tradițiile și obiceiurile celor mai longevivi oameni de pe planeta noastră. Dacă doriți să o urmați zilnic, trebuie să adoptați o dietă vegană, la care să adăugați pește în cantități de până la 2-3 porții pe săptămână, alegându-i pe cei cu cel mai mic conținut de mercur și bogați în conținut de omega 3/6.

Apoi, este important să reduceți consumul de alimente care conțin grăsimi saturate și zaharuri, în timp ce ar trebui să preferați grăsimile nesaturate și carbohidrații complecși, proveniți din cereale integrale, legume de sezon, ulei extravirgin și nuci. De asemenea, este important să consumați fructe de sezon, dar în cantități moderate, deoarece acestea conțin în mod natural zaharuri.

Și, cum rămâne cu proteinele? Sursa principală a acestui nutrient important ar trebui să provină din leguminoase, la care se adaugă pește în timpul săptămânii, astfel încât organismul nostru să poată lua cantitatea potrivită de aminoacizi esențiali, omega-3 și vitamina B12.\

În ceea ce privește momentul mesei zilnice, ar trebui să reamintim obiceiurile Centenarului:

  • ei obișnuiau să aibă mese regulate;
  • cele trei principale plus o gustare în timpul după-amiezii;
  • profitând de lumina zilei și fără a ronțăi pe tot parcursul zilei.

În acest fel, ei puteau să aștepte momentul potrivit înainte de a se culca și să postească în timpul nopții timp de aproximativ 12 ore, urmând astfel ritmurile biologice ale corpului nostru.

În cele din urmă, în stilul nostru de viață ar trebui să includem periodic cicluri de 5 zile – ditea care imită postul negru cu apă, cu ProLon® în raport cu nevoile și obiectivele noastre de sănătate.

Ce alimente să alegem pentru dieta noastră zilnică?

Nu trebuie să uităm niciodată că suntem rezultatul unor modificări genetice care permit fiecărei ființe umane să se adapteze la mediul înconjurător. Așadar, cel mai bun mod de a obține beneficii maxime din dieta noastră zilnică este alegerea acelor ingrediente care provin din tradițiile părinților, bunicilor și străbunicilor noștri, deoarece acestea fac parte din constituția noastră genetică. Din acest punct de vedere, a mânca la masa strămoșilor noștri ne-ar putea ajuta în această călătorie spre longevitate!


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.