Zone definite ca zone albastre, unde rata de longevitate este mai mare ca oriunde în lume.

Longevitatea și Zonele Albastre

 

Este posibil să trăim până la 100 de ani? Poate că da. Sunt, de fapt, zone ale planetei definite ca “zone albastre”, unde rata de longevitate este mai mare ca în orice alte zone ale lumii, iar centenarii care locuiesc acolo se bucură de o formă psihofizică de invidiat. Haide să aflăm mai multe împreună!

Ce este o Zonă Albastră?

Zonele albastre sunt anumite părți ale lumii locuite de un procent ridicat de oameni cu vârstă de peste 100 de ani caracterizați de o viață lungă și sănătoasă. Care sunt cele 5 zone albastre? Astăzi, zonele clasificate ca “Zone Albastre” sunt Loma Linda (SUA), Nicoya (Costa Rica), Sardinia (Italia), Ikari (Grecia) și Okinawa (Japonia).

Identificarea zonelor albastre întărește conceptul despre modul în care nutriția impactează sănătatea și longevitatea. Locuitorii din Zonele Albastre au obiceiuri similare și recurente cunoscute ca numitori comuni ai tuturor centenarilor. Nu este suficient să mănânci alimente sănătoase. Pentru a trăi bine și pentru o perioadă lungă de timp sunt necesare: mâncare bună (alimente proaspete și de origine vegetală), mai puțin stres (cu ajutorul meditației și yoga), mai multă mișcare (mers pe jos) și mai multă iubire (acordă mai multă importanță relațiilor sociale și comunității în care aparții). Acestea sunt patru lucruri de bază pe care locuitorii zonelor albastre le au în comun.

Dieta Zonelor Albastre

Dieta zonelor albastre este în principal o dietă vegană cu adăugarea peștelui de 2-3 pe săptămână. Preferă pește cu o cantitate scăzută de mercur și bogat în omega-3, omega-6 și vitamina B12. Cele mai consumate tipuri de pește sunt somonul, hamsia, sardinele, codul, păstrăvul, dorada și uneori fructele de mare, cum ar fi scoicile și creveții.

“Dieta Longevității” corectă, studiată de Dr. Valter Longo, este în principal vegană/pescetariană (limitând consumul de pește la 2-3 mese pe săptămână). Conține un aport zilnic adecvat de proteine din surse vegetale, precum fasole, năut și alte leguminoase și consum redus acizi grași saturați și carbohidrați simpli în favoarea acizilor grași nesaturați și a carbohidraților complecși derivați din cereale integrale și legume de sezon, de preferință organice. Un alt punct important este consumul selectiv de ingrediente potrivite dintre cele pe care mâncau strămoșii noștrii. Este esențial să consumi toți nutrienții necesari, dar cel mai bun lucru este să îi iei din alimente care sunt prezente  în mod normal pe mesele părinților, bunicilor și străbunicilor. Corpul uman este rezultatul a miliarde de ani de evoluție, dar ultimele mii de ani au ajutat la selectarea celor mai potriviți indivizi pentru mediul lor și a celor mai potrivite alimente pentru genotipuri.

Centenarii din zonele albastre din lume au o mare capacitate socială și spirituală; urmează un stil de viață activ constant, fără stres excesiv. Simțul puternic al comunității și prezența unor relații sănătoase cu prietenii și familia creează o conexiune reală cu mediul și o viziune spirituală asupra vieții. Una dintre cele mai importante practici pentru centenari este reducerea orelor în care mănâncă (în decurs de 12 ore), respectând cel puțin 12 ore de post (fasting) între cină și mic dejun.

Planul alimentar al Dietei care Imită Postul

Din punct de vedere istoric, postul (fasting) a fost și este practicat din motive religioase mai degrabă decât din motive de sănătate. De-a lungul secolelor, oameni s-au confruntat cu perioade dificile, rezultând într-o optimizare eficientă a rezervelor de energie pentru a supraviețui. Între diferitele tipuri de post, există un model alimentar temporar și periodic care combină avantajele unei zi cu restricție de calorii alternativ cu cea de post (fasting), pentru a spori beneficiile provenite din ambele planuri. Cum să ții post cu mâncare? Aici intervine ProLon® - dieta care imită postul, primul plan alimentar conceput științific pentru a simula starea de post cu apă în organism. ProLon® a fost dezvoltat pentru a furniza multe dintre beneficiile postului, timp în care te poți bucura de mâncare adevărată și delicioasă.

Unele dintre beneficiile ProLon® sunt:

  • Te ajută să îți depășești poftele, să înveți mai multe despre controlul porțiilor și să pierzi din grăsimea viscerală* în timp ce se protejează masa corporală slabă
  • Declanșează rejuvenarea celulară - curățarea naturală a celulelor și a resturilor celulare, rezultând într-o întinerire celulară și susținând un proces de îmbătrânire sănătos
  • Duce la o putere de concentrare, claritate și energie mai mare 
  • Vizează pierderea grăsimii viscerale* menținând în același timp masa corporală slabă

*pierderea în greutatea poate varia de la o persoană la alta

Vrei să afli mai multe despre Dieta Longevității? Comandă-ți exemplarul gratuit aici. Nu uita, dacă ai nevoie de mai multe informații despre dieta ProLon, contactează-ne pentru a stabili o discuție cu un specialist.


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.