Multe staruri la Hollywood practică postul negru intermitent, precum Jennifer Aniston și Halle Berry. Dar ce este postul intermitent mai exact? Este o strategie alimentară în care o perioadă de hrănire este alternată cu o perioadă de fasting (post negru). Deși deja faci asta atunci când dormi, postul intermitent tinde să-ți lărgească fereastra normală de post negru prin prelungirea acestuia în timpul zilei (ex. 12 ore) sau alternând ziua de post negru cu zilele de hrănire în timpul săptămânii.
Există abordări diferite și, mai presus de toate, există și diferite mituri. În primul rând, nu este recomandat să te apuci de unul singur. Trebuie să fii sub supravegherea unui expert. Citește în continuare pentru a descoperi cele șapte mituri legate de postul negru intermitent.
Mituri despre Fasting-ul Intermitent
1. Este miraculos pentru slăbit. Atât adevărat și fals. Postul negru intermitent poate fi folosit pentru a facilita pierderea în greutate, dar cu toate acestea, nu este un rezultat garantat. Atingerea unui deficit general de calorii, respectiv a consuma mai puține calorii decât cele pe care corpul tău le arde, este ceea ce declanșează pierderea în greutate. Prin urmare, dacă consumi mai multe calorii decât cele pe care corpul tău le arde în intervalul de hrană, nu vei observa o scădere în greutate.
2. Toate posturile intermitente sunt la fel. Fals. Există diferite tipuri de post intermitent. Diferența constă în faptul că unele sunt mai ușoare decât altele, dar și pentru că unele dintre ele se adaptează mai bine la ritmul circadian natural al corpului nostru, scăzând astfel nivelul de insulină și crescând hormonii care ard grăsimile și scad apetitul. Citește acest articol pentru a afla care sunt diferitele tipuri de post.
3. Trebuie să sari peste micul dejun. Fals. Deși majoritatea persoanelor care urmează acest tip de fasting aleg să sară peste micul dejun pentru a mânca mai tărziu în timpul zilei, acest lucru nu este obligatoriu. Discută cu un medic sau nutriționist pentru modalitatea cea mai potrivită pentru potrivită.
4. Poți mânca orice dorești în timpul intervalului de hrană. Nu. Acest interval nu este o scuză pentru a mânca orice, a face excese sau a recupera celelalte mese. Este doar un alt moment pentru a avea o alimentație echilibrată.
5. Postul intermitent încetinește metabolismul. Un alt mit. Dimpotrivă s-a dovedit că, postul, atunci când este ținut pentru intervale scurte de timp, cum ar fi 16:8, de fapt stimulează metabolismul și îi îmbunătățește adaptabilitatea. Chiar dacă organismul nu primește alimente, este evident că nu poate scădea metabolismul la zero. Trebuie să ardă calorii pentru a rămâne în viață. Anumiți hormoni fac posibilă trecerea de la consumul zaharurilor ca sursă principală de energie la arderea grăsimilor. În timpul postului intermitent, organismul nu reduce metabolismul de bază ci începe să se hrănească din rezervele de grăsime.
6. Și aportul de apă trebuie limitat. Fals. Restricționarea apei nu este o idee bună, mai degrabă trebuie să consumi atâta apă cât simți nevoia.
7. Provoacă o scădere bruscă și periculoasă a zahărului din sânge. Fals. Corpul nostru are multe mecanisme pentru a menține nivelul de zahăr din sânge monitorizat. În timpul postului intermitent, ia glicogenul din ficat și îl transformă în glucoză pentru a fi pus în circulație. Ce se întâmplă când rezervele de glicogen se epuizează? Organismul ia glicerolul din grăsimi, apoi transformă glicerolul din ficat în glucoză și îl introduce în sânge printr-un proces numit „glucogeneză”. Asta înseamnă că nivelul zahărului nu scade într-un mod în timpul postului negru. Evident, cazurile clinice sau particulare sunt un alt factor de aceea și importanța de a fi supravegheat de către un expert în timpul postului.
Printre diferitele tipuri de post, îți oferim posibilitatea de a ține post fără a renunța la mâncare.
Cum este posibil?
Cu programul ProLon Fasting Mimicking Diet® care îți hrănește corpul în timp ce susține sănătatea generală de sănătate. Citește mai multe despre programul ProLon aici iar dacă ai întrebări solicită o consultație la medicul specialist.
Foarte interesant articol. Personal, am incercat toate modurile de fasting si da, tot ce spuneti este adevarat.
Am incercat si Prolon si rezultatele sunt cele promise. Nu aveam nevoie de o pierdere mare in greutate, dar este important ca dupa 3 cure de Prolon, greutatea mea s-a stabilizat exact unde doream si se mentine acolo.
Lasă un comentariu