Intermittent Fasting și Dieta care Imită Postul

Fasting Intermitent și Fasting Mimicking Diet®

Fasting-ul este benefic pentru minte și corp.

Există mai multe tipuri de fasting, dar tipologia care a fost redescoperită în ultima vreme este cea a Intermittent Fasting sau postul intermitent. Postul intermitent permite consumul de calorii doar pentru o anumită perioadă a zilei (de obicei, de la șase până la douăsprezece ore), la reducerea drastică a caloriilor timp de 48 de ore, până la postul complet în fiecare săptămână. 

Fasting IntermitentCe este postul intermitent?

Postul intermitent este o abordare nutrițională care alternează perioadele de alimentație cu perioadele de post (fasting). Prin urmare, nu este o dietă propriu-zis, ci un program alimentar care, în loc să îți spună ce să mănânci, îți spune când să o faci.

Există mai multe diete de post intermitent, iar cele mai populare sunt:

  • Schema 16/8: cunoscută și sub numele de metoda Leangains- un sistem de nutriție și formare fondat de nutriționistul suedez Martin Berkhan în 2008. Această schemă împarte ziua în două părți: 8 ore de mâncat și 16 ore de post. Acesta poate fi considerat ca o prelungire a postului făcut automat atunci când dormim, sărim peste micul dejun și luând prima masă la prânz și apoi mâncăm până la ora 20.00.
  • O dată la două zile (5:2): ideea acestui model este că, timp de două zile pe săptămână, aportul caloric este redus la maximum 500/600 de calorii. Zilele nu trebuie să fie neapărat consecutive, iar în celelalte zile poți mânca ce dorești.
  • Mănâncă, oprește-te, mănâncă: conform acestui model, mănânci o dată la două zile, o dată sau de două ori pe săptămână.

Studiile privind postul intermitent sunt nenumărate, multe dintre ele fiind încă în curs de desfășurare, dar există beneficii considerabile legate de post. Pe lângă pierderea în greutate, se pare că postul intermitent ar ajuta la îmbunătățirea tensiunii arteriale și ar ajuta organismul să elimine grăsimile prin intrarea în cetoză. Cei care practică postul intermitent declară că se simt mai lucizi și mai concentrați în timpul postului.

Dieta care Imită Postul

Vrei să te apropii de lumea postului? Îți recomandăm o metodă prin care nu vei renunța la mâncare, nici măcar pentru o zi, aducând organismului tău toate beneficiile postului. Este un plan alimentar de 5 zile, formulat științific, după mai mult de douăzeci de ani de studii clinice: ProLon®ProLon îți hrănește organismul, promovând în același timp toate efectele benefice ale dietei care imită postul (Fasting Mimicking Diet®).

Spre deosebire de postul intermitent, planul de alimentație al dietei care imită postul funcționează diferit față de alte posturi pentru a-ți oferi toate beneficiile postului, furnizând în același timp nutrienți esențiali pentru a alimenta nivelul de energie al corpului tău.

Care sunt beneficiile FMD?

  • Promovează auto-repararea și întinerirea;
  • Scade excesul de grăsime corporală și păstrează masa corporală slabă*
  • Te ajută să îți schimbi relația cu mâncarea;
  • Te ajută să te simțiți în control asupra sănătății tale;
  • Susține întinerirea celulară pentru o îmbătrânire sănătoasă;
  • Ajută la îmbunătățirea energiei, a concentrării și a clarității mentale;

*gradul de pierdere în greutate poate varia de la o persoană la alta. 

Dieta ProLon- sănătate și bunăstare

Dovezile recente arată cum un obicei alimentar sănătos și echilibrat poate îmbunătăți starea generală de sănătate și poate contribui la creșterea speranței de viață pe termen lung. Încearcă să urmezi Dieta Longevității după regimul de post pentru a susține beneficiile obținute și a te bucura de o stare de bine zi de zi. Descoperă Dieta Longevității cu nutriționiștii noștri.

Dacă nu ai făcut-o încă, ar trebui să încerci ProLon acum, pentru a te convinge. Comandă-ți cutia ProLon acum și ia legătura cu nutriționiștii noștri specialiști.

 

Beneficiază de o Consultație Gratuită


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.