DIETA LOW-CARB: 5 TIPURI DE CEREALE SĂNĂTOASE

DIETA LOW-CARB: 5 TIPURI DE CEREALE SĂNĂTOASE

Cerealele sunt adesea complet interzise într-o dietă low-carb (cu conținut scăzut de carbohidrați). Cu toate acestea, există diferite tipuri de cereale bogate în fibre de care te poți bucura cu moderație, ca parte a unei diete sănătoase pe bază de plante. Acest lucru se datorează faptului că alimentele bogate în fibre conțin mai puțini carbohidrați net, care reprezintă numărul de carbohidrați absorbiți de organism. Iată câteva dintre cele mai bune cereale cu conținut scăzut de carbohidrați, plus altele pe care ar trebui să le limitezi în cazul unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați.

Cereale într-o dietă low-carb

OVĂZ

Ovăzul este foarte hrănitor și o sursă excelentă de multe minerale importante, inclusiv fibre. O porție de 1 cană (33 de grame) de ovăz fiert conține peste 8 grame de fibre alimentare și doar 21 de grame de carbohidrați net, deci este o cereală excelentă pentru o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Ovăzul este și bogat în beta-glucan. Cercetările au arătat că acest tip de fibre reduce nivelul colesterolului LDL (rău). În plus, este o sursă excelentă de mulți alți micronutrienți, printre care se numără manganul, fosforul, magneziul și tiamina.

cereale-sanatoase-ovaz

QUINOA

Deși este clasificată drept pseudocereală, quinoa este adesea preparată și savurată ca o cereală. Quinoa este bogată în antioxidanți și polifenoli benefici și face parte dintr-o dietă cu nivel scăzut de carbohidrați, deoarece într-o porție de 1 cană (185 de grame) de quinoa gătită există doar 34 de grame de carbohidrați net. Quinoa este, de asemenea, una dintre puținele surse de proteine vegetale complete, ceea ce înseamnă că include toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul trebuie să îi obțină din surse alimentare. În plus, quinoa este bogată în alți nutrienți cheie, inclusiv mangan, magneziu, fosfor, cupru și acid folic.

În ProLon® - Original, găsești delicioasa Supă de Legume și Quinoa, iar dacă nu ai încercat-o încă, ar trebui să o încerci acum! Vezi ProLon acum.

Quinoa-5-cereale-sanatoase

MEI

Meiul este un tip de grâu străvechi cultivat în întreaga lume. Ca și alte cereale integrale, meiul este bogat în antioxidanți și polifenoli, care pot ajuta la prevenirea afecțiunilor cronice, cum ar fi diabetul de tip 2. Meiul este, de asemenea, o sursă bună de fibre și are un conținut relativ scăzut de carbohidrați net, ceea ce îl face o completare excelentă pentru o dietă sănătoasă și cu conținut scăzut în carbohidrați. O porție de 1 cană (174 de grame) de mei fiert conține peste 2 grame de fibre și 39 de grame de carbohidrați net (15 surse sigure). Meiul este, de asemenea, bogat într-o varietate de alte vitamine și minerale, inclusiv fosfor, calciu, magneziu și acid folic.

mei-cereale-sanatoase

CUȘCUȘ (Couscous)

Cușcușul este un produs pe bază de cereale, de obicei prelucrat din făină de griș sau de grâu tare. Un aliment de bază în multe feluri de mâncare din Orientul Mijlociu și Maroc, cușcușul are un conținut relativ scăzut de carbohidrați, cu aproximativ 34,5 grame de carbohidrați net în fiecare porție de 1 cană (157 de grame) de cușcuș fiert (din 16 surse sigure). Este, de asemenea, bogat în seleniu, un oligoelement care joacă un rol crucial în sănătatea inimii, în funcția tiroidiană, în sănătatea imunitară și nu numai (din 16 surse sigure, 17 surse sigure). Adăugarea cușcușului în dieta ta poate crește, de asemenea, aportul multor altor micronutrienți importanți, inclusiv acid pantotenic, mangan, cupru și tiamină.

couscous-cereal

ORZ

Orzul este o cereală hrănitoare care se remarcă prin aroma de alune și prin textura sa crocantă și distinctivă. Orzul este, de asemenea, bogat în fibre, cu 6,5 grame, și face parte dintr-o dietă low-carb, deoarece conține aproximativ 41,5 grame de carbohidrați net în fiecare porție de 1 cană (170 de grame) de orz fiert (27 de surse sigure). În plus, orzul fiert este o sursă excelentă de seleniu, magneziu, mangan, zinc și cupru.

Orz-cereale-sanatoase

Deși multe diete cu conținut scăzut de carbohidrați nu elimină cerealele, multe varietăți se pot adapta la o dietă sănătoasă și controlată de carbohidrați. Multe tipuri de cereale sunt bogate în fibre și sărace în carbohidrați net, care reprezintă numărul de carbohidrați absorbiți de organism. Pentru a obține cele mai bune rezultate, optează pentru varietăți de cereale integrale și evită cerealele care au fost procesate sau rafinate, atunci când este posibil.

Și ProLon este o dietă cu conținut scăzut în carbohidrați. Dacă dorești mai multe informații nutriționale, profită de consultația nutrițională cu medicul nostru specialist. Alege ziua și ora pe care le preferi!

Beneficiază de o Consultație Gratuită


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.