mentine-ti motivatia

CUM SĂ-ȚI MENȚII MOTIVAȚIA ATUNCI CÂND ADOPȚI NOI OBICEIURI

Înțelegerea obiceiurilor!

În mod natural, suntem creaturi de obicei. Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, majoritatea zilelor noastre se învârt în jurul aceleași rutine. Formarea unei rutine ne poate ajuta să fim organizați.

Dicționarul român definește un obicei ca o deprindere individuală câștigată prin repetarea frecventă și îndelungată a aceleiași acțiuni. Prin această repetiție îndelungată, obiceiurile devin o a doua natură pentru noi și pot juca un rol important în sănătatea noastră.

Concentrarea asupra dorinței de a adopta noi obiceiuri sănătoase ne poate ajuta în îmbunătățirea stării de sănătate, de fericire și chiar în îmbunătățirea cunoștințelor în diverse domenii. În plus, obiceiurile bune pot îmbunătăți stilul de viață pe termen lung, deoarece putem reduce stresul, crește starea de spirit și sănătatea biologică. Obiceiurile despre care vorbim pot fi următoarele:

  - Consumul bogat de alimente hrănitoare și consum redus de alimente procesate;

  - Mișcarea și activitatea fizică regulată;

  - Asimilarea noilor informații;

  - Cititul;

  - Somn odihnitor pentru refacerea organismului;

  - Reconectarea cu sinele.

Dacă ești interesat să înveți și să adopți mai multe obiceiuri sănătoase în ceea ce privește alimentația, începe planul alimentar care imită postul negru prelungit - ProLon®!

OBICEIURILE ADUC REZULTATE

Lupta pentru persistență

Odată ce te-ai decis să adaugi un nou obicei în rutina ta, începe adevărata provocare. Cea mai dificilă parte a unei noi rutine este să te menții suficient de mult până când aceasta devine o practică obișnuită, parte din tine. Deși avem o natură foarte orientată spre obiceiuri, rutine, trebuie, de asemenea, să fin conștienți că în aceași măsură suntem predispuși să revenim la vechile moduri. Acest lucru se explică prin faptul că este mult mai ușor să găsim confort și comoditate în aspectele familiare ale vieții noastre.

Chiar dacă persistența poate fi incredibil de dificilă, întreg procesul și schimbarea creată cu siguranță merită. Un obicei devine involuntar în viața de zi cu zi după ce l-ai făcut în mod conștient în mod repetat. Dr. Joel Salinas, neurolog la Spitalul General Massachusetts, afiliat la Harvard, spune: „Fiecare obicei are un efect grandios cu cât îl faci mai mult”.

Multe studii au arătat că stabilirea unor obiceiuri sănătoase poate îmbunătăți declinul funcțiilor creierului și poate reduce riscul de deces prematur.

Sfaturi pentru a-ți menține motivația

Noi suntem conștienți că adoptarea noilor obiceiuri sănătoase nu este o sarcină ușoară. Mai jos, îți împărtășim o serie de sfaturi care te pot ajuta să rămâi motivat în timpul procesului de creare a unui nou obicei.

1. Stabilește de ce

Înțelege de ce dorești să faci o schimbare. Acest lucru te poate ajuta să îți menții motivația. A fi conștient de scopul tău și de beneficiile schimbării te va ajuta să persiști în fața tentației și să ai succes. Amintește-ți constant de ce și îți vei atinge scopul.

2. Nu îți pierde iluzia în timpul tranziției

Dr. Alice Carcenau, medic și profesor la Hartwick College, a comparat viața cu un avion. Într-un avion poți zbura mai sus sau mai jos, dar oricând te poți bucura de priveliște. Deci nu ar trebui să îți pierzi niciodată entuziasmul pe parcursul drumului către noi obiective. Trebuie să găsești motive să fii fericit și să te bucuri de schimbare.

Pentru a asimila beneficiile obiceiurilor sănătoase, trebuie să găsești plăcere pe parcurs pentru a a-ți atinge scopul.

3. Folosește-te de recompense

Nu-ți fie teamă să îți acorzi recompense în anumite momente din timpul procesului de adoptare al noilor obiceiuri.

Asaf Mazar și Wendy Wood de la Universitatea din California de Sud au definit obiceiul în termeni psihologici spunând că „obiceiurile sunt asociațiile de tip context-comportament în memorie care se dezvoltă pe măsură ce oamenii experimentează în mod repetat recompense pentru o anumită acțiune într-un anumit context.”

Pentru a crea obiceiuri adevărate și de durată, trebuie să lucrăm cu recompense pentru a impune în mod inconștient acțiunea necesară. Crearea unui sistem de recompense incremental te va ajuta să te motivezi și să te menținii pe drumul cel bun.

4. Adu-ți aminte să te odihnești

Arianna Huffington, co-fondatoare a publicației The Huffington Post, spune: „Dacă nu ne putem deconecta, nu putem fi lideri. Crearea unei culturi a epuizării este opusul creării unei culturi a creativității durabile”.

Acest citat evidențiază nevoia de odihnă și de deconectare de la productivitate. Este foarte necesar să te deconectezi pentru a evita epuizarea, care este ceea ce distruge un obicei. Creierul are nevoie de timp pentru a se odihni.

O modalitate excelentă de a preveni epuizarea este să creezi puncte de control mici pe parcurs, precum și zile de odihnă și recunoaștere personală după finalizarea sarcinii punctului de control. Folosirea unui sistem de liste de verificare te va ajuta să fii conștient de ceea ce realizez și îți va permite să îndeplinești recompensa și odihna de care organismul are nevoie pentru a rămâne puternic și persistent.

5. Fii realist

A fi realist atunci când îți stabilești obiectivele te va ajuta să atingi ceea ce ți-ai propus. Este important să stabilești momente viabile și reale, astfel încât să poți adopta obiceiul cu ușurință și fără a pune prea multă presiune asupra ta.

Dezvoltarea obiceiurilor, creșterea și adaptarea nu au loc peste noapte. Când depășești aceste provocări, trebuie să fii prietenos și răbdător cu tine însuți. José Luis Sampedro, economistul și autorul spaniol a scris „timpul este o viață”.

Când ne grăbim să ne schimbăm, adesea ne pierdem în timp. Pentru ca obiceiurile să se dezvolte cu adevărat, trebuie să stabilim o cronologie realistă. Trebuie să vedem timpul ca pe o prioritate când vine vorba de dorința de a face o schimbare.

Ai o singură viață și un singur corp, așa că de ce să nu începi să mănânci cu un scop?

Ia legătura cu specialiștii noștri pentru a găsi un plan alimentar sănătos care îți este potrivit ție și nevoilor tale.


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.