Mersul pe jos are nenumăroase beneficii.

Cum Să Pierzi în Greutate prin Mers

 

Deși este adesea etichetată ca o activitate fără mare influență, mersul pe jos este o modalitate excelentă de a-ți ajuta corpul în procesul de pierdere în greutate. A face câțiva pași în fiecare zi ajută cu adevărat să slăbești: este ușor, distractiv, nu este obositor, toată lumea o poate face și este gratuit. Nu-i așa că deja vrei să începi?

Beneficiile mersului pe jos

Mersul pe jos te ajută cu adevărat să slăbești? Sau este o activitate fizică prea „ușoară” pentru a avea efecte tangibile asupra corpului nostru? Știm cu toții cum mersul este bun pentru bunăstarea mentală și fizică. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce ai putea crede, este de asemenea foarte util pentru a te ajuta să slăbești. Este un tip de exercițiu care îți ajută corpul să scape de excesul de grăsime și să ardă calorii. De aceea, este important să  înțelegi exact și cum să mergi pentru beneficii maxime.

mers pe jos sănătos 

Mersul pe jos îți accelerează metabolismul. Mersul pe jos te ajută să slăbești, deoarece îți mărește ritmul cardiac și, în consecință, îți accelerează metabolismul, pentru a fi indus să consume mai multe calorii și să ardă mai multe grăsimi: combinația de dietă și activitate fizică este o combinație câștigătoare care te face să slăbești mâncând. A începe să mergi pe jos, crescând treptat viteza, poate da un impuls metabolismului tău.

Mersul tonifică mușchii și arde mai multe calorii. Datorită mersului pe jos, putem tonifica aproape toate grupele musculare din corp, îmbunătățind capacitatea cardiovasculară, reducând diabetul și colesterolul, putem creşte capacitatea pulmonară, elimina stresul, stimula dispoziția și, desigur, pierde în greutate!

Slăbește mergând

Mersul pe jos este un adevărat sport și, din acest motiv, are nevoie de un program specific. Este necesar să alternezi ritmul alert cu unul mai lent. Un exemplu? Poţi începe alternând 60 de secunde de mers rapid și 60 de secunde de mers moderat. Odată ce ți-ai „activat” respirația, poți atinge 40 de secunde de ritm rapid și 20 de secunde de ritm lent, procedând astfel timp de 10 minute. Apoi 15, 20, până la 30 de minute pe zi de antrenament.

Dacă poți merge pe jos în fiecare zi, timp de cel puțin 120 de minute într-o săptămână (puțin peste două ore) poți arde până la 500 de calorii (într-un an întreg vorbim despre 26 de mii de calorii) - cu o distanță parcursă de aproximativ 800 de metri în 10 minute. Pierderea de calorii mergând într-un ritm constant este de aproximativ 40-45. Desigur, nu trebuie să exagerezi: acest număr poate varia în funcție de limitele, greutatea și nivelul de efort. Ascultă-ţi întotdeauna corpul.

Mersul aproximativ o oră pe zi te poate ajuta să arzi calorii și, ca urmare, să pierzi în greutate. În plus, s-a efectuat un studiu, care a implicat 11 femei cu greutate moderată, făcându-le să meargă rapid în fiecare zi timp de 6 luni și să-și crească progresiv timpul dedicat activității, până la o oră. La sfârșitul experimentului, fiecare dintre ele pierduse în medie aproximativ 7,7 kg sau 10% din greutatea inițială. Aceasta a început doar când durata plimbării a început să depășească 30 de minute. Acest lucru indică faptul că chiar și timpul petrecut mergând pe jos și chiar împreună cu urmarea unei diete hipocalorice poate fi legată de pierderea în greutate. O alternativă viabilă, care crește numărul de calorii arse, poate fi mersul prin apă.

mers pe jos pentru pierdere în greutate

Pierderea în greutate cu o dietă hipocalorică

Deși mersul în sine promovează pierderea în greutate, combinarea acestei activități aerobice cu o dietă hipocalorică accelerează fără îndoială procesul. O dietă exclusivă cu conținut scăzut de calorii care, pe lângă faptul că îți permite să slăbești, are multe alte beneficii. Vorbim despre ProLon - Fasting Mimicking Diet: singurul și unicul plan alimentar de 5 zile care promovează beneficiile postului negru, oferind în același timp alimente delicioase pentru a ajuta la combaterea senzaţiei de foame și la conservarea masei de țesut slabe. Dacă nu l-ai încercat încă, cumpără ProLon acum.

Doriți mai multe informații nutriționale? Alege ora și data pe care le preferi și ia legătura cu nutriționiștii noștri specialiști.

 

Beneficiază de o Consultație Gratuită


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.