CEAIUL DE PLANTE ȘI BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE

CEAIUL DE PLANTE ȘI BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE

 

Ceaiul de plante este o pauză caldă, reconfortantă și perfectă pentru a hidrata și a susține organismul. Haide să aflăm împreună care sunt beneficiile ceaiul de plante.

Ce este ceaiul de plante?

Deseori obținut din unul sau mai multe tipuri din plante (ierburi, condimente, fructe sau alte componente ale plantelor), ceaiul din plante este destinat consumului în scopuri terapeutice. Mai simplu, ceaiul de plante este un preparat care exploatează efectul solvent al apei calde pentru a extrage substanțele medicinale din plante.

Cele 3 tehnici pentru prepararea ceaiului acasă sunt infuzia, decocția sau macerarea. Alegerea metodei de extracție depinde de caracteristicile plantelor și de ingredientele active din acele plante.

Ceaiul se prepară cu apă potabilă și, înainte de consum, dacă este necesar, este filtrat. Ceaiul din plante poate fi preparat dintr-un singur component sau un amestec de mai multe componente similare.

Ceai de mentă- Dieta ProLon

De ce să bei ceai de plante?

Efectele benefice ale ceaiului din plante sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Rădăcina de nalbă, mușețelul, menta au fost și sunt adevărate remedii naturale pentru sănătate și un obicei excelent pentru bunăstarea ta. De ce să nu savurezi fie după amiaza sau seara un ceai de plante sănătos?

Rolul fundamental al ceaiului din plante este de a spori funcțiile organismului pentru a-și optimiza performanțele. În funcție de ierburile naturale folosite, ceaiurile din plante pot ajuta la pierderea în greutate, purificarea și/sau detoxifierea organismului. Au un efect de drenaj, laxativ, diuretic, relaxant, energetic sau antiinflamator.

Ierburile și florile, consumate prin ceaiuri de plante, sunt utile în tratarea diferitelor boli, cum ar fi oboseala și problemele digestive și în general toate afecțiunile care nu pot fi considerate adevărate boli. Trebuie subliniat faptul că ceaiurile ar trebui întotdeauna privite ca un adjuvant, poate pentru a calma simptomele și prin urmare nu ar trebui să înlocuiască un tratament medicamentos unde este cazul sau o alimentație echilibrată.

Există 4 categorii principale în funcție de zona tratată cu ceaiul de plante:

  • minte, cap și față (ceai de plante din maghiran)
  • corp, piele și piept (ceai de Elder)
  • abdomenul inferior și abdomenul (ceai de Coada Șoricelului)
  • oase, membre inferioare și circulație (ceai de plante din Castan de Cal)

Cum obții beneficii maxime din ceaiul de plante?

Spre deosebire de alte băuturi, ceaiul de plante ar trebui să fie băut fierbinte sau la temperatura camerei (nu rece), așadar nu trebuie preparat cu mult timp înainte de consum și nu trebuie reîncălzit. Este preferabil să bei ceaiul de plante fără adaos de zahăr sau să îl îndulcești cu puțină miere.

În funcție de atribuțiile ceaiului, acesta trebuie consumat în momente diferite ale zilei. Dimineața pe stomacul gol, cele depurative, diuretice sau laxative; la jumătatea dimineții și jumătatea după-amiezii, cele antiseptice, antireumatice, cardiotonice; după mese, cele digestive și relaxante; seara, înainte de culcare, cele sedative, laxative și benefice circulației.

Poți să bei ceai de plante în timp ce ții post intermitent?

Răspunsul este da, poți. Este necesar însă să diferențiezi intervalul de post/fasting de intervalul în care este permisă mâncarea. În intervalul de post/fasting orice băutură sau aliment care aduce un aport de calorii ar interfera cu starea de post iar efortul ar fi în zadar. Sunt însă acceptate băuturi fără zahăr cum ar fi ceaiul de plante.

Ceaiurile sunt prezente și în meniul ProLon®. Pe parcursul Dietei care Imită Postul, vei consuma zilnic între 2-4 ceaiuri de plante de 3 feluri: hibiscus, mentă și mentă cu lămâie.

Vrei mai multe informații despre Dieta care Imită Postul? Completează formularul, spune-ne ce anume dorești să afli iar noi te vom contacta cu detalii!


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.