Sigur ai auzit de dieta mediteraneană! Este una dintre cele mai populare tipuri de diete sănătoase care aduce numeroase avantaje organismului. Haide să descoperim mai multe despre caracteristicile și beneficiile dietei mediteraneene.
Ce este dieta mediteraneană?
Dieta mediteraneană se bazează de fapt pe dietele oamenilor din Creta, Grecia și sudul Italiei. Profilul dietei mediteraneene se concentrează în principal pe hrana pe bază de plante, cereale integrale, grăsimi bune (pește, ulei de măsline, nuci etc.), legume, fructe, pește și un consum foarte scăzut de carne care nu este pește. Dieta mediteraneană nu se referă doar la mâncarea sănătoasă, ci este o mentalitate de bunăstare ce subliniază și necesitatea de a petrece timpul mâncând cu familia și practicând și activităţi fizice.
Principiile dietei mediteraneene sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate. S-a demonstrat că o dietă de tip mediteranean exercită un efect preventiv asupra bolilor cardiovasculare, atât la populațiile mediteraneene, cât și la cele non-mediteraneene. Cei care urmează acest tip de dietă prezintă un metabolism mai sănătos, o rată scăzută a bolilor cardiovasculare și cronice, diabet și obezitate. Studiile au sugerat, de asemenea, un posibil rol în prevenirea anumitor tipuri de cancer. În cele din urmă, cercetările mai noi au arătat că o mai mare aderență la dieta mediteraneană este asociată cu un risc mai mic de declin cognitiv, depresie și alte tulburări mentale.
În general, o mai bună înțelegere a elementelor cheie ale acestui model de dietă, a mecanismelor de bază și a obiectivelor sunt importante pentru a sprijini dovezile actuale și pentru a oferi informații despre rezultatele noi și potențiale.
Alimentele din dieta mediteraneană
În ce constă cu adevărat o dietă mediteraneană? În termeni simpli, dieta mediteraneană este un stil de viață, care poate fi explicat prin figura unei piramide împărțite în secțiuni:
În partea de jos, există pâine, cereale integrale, fasole, legume, nuci și semințe. În secțiunea de mai sus sunt fructe, legume și ulei de măsline. Toate aceste porții sunt recomandate să fie consumate zilnic. Urcând piramida, există alimente care trebuie consumate într-o cantitate limitată, cum ar fi laptele și produsele lactate, peștele și fructele de mare, ouăle și carnea de pasăre. În partea de sus, găsim alimente care se recomandă a fi consumate în cantități foarte mici, de exemplu, doar ocazii speciale și sunt în special carne și dulciuri.
Și dieta ProLon?
După cum se arată, este o dietă completă; cuprinde aproape orice fel de mâncare, deci este cu adevărat variată și nu este greu de urmat. Poți experimenta combinații infinite de alimente sănătoase, creând rețete delicioase mediteraneene de unul singur sau cu ajutorul unor seturi gata preparate precum ProLon®.
Ai auzit vreodată de Dieta care Imită Postul Negru? Poți obține multe beneficii ale dietei mediteraneene în timp ce ții post, dar fără a renunța la plăcerea alimentelor gustoase, ambalate convenabil, în principal pe bază de plante, cum ar fi batoane, supe, o varietate de gustări, băuturi și suplimente, toate studiate și atent concepute pentru a-ți hrăni corpul și susține sănătatea metabolică și generală pentru o înaintare în vârstă sănătoasă.
Descoperă mai multe despre ProLon! Ia legătura cu nutriționiștii noștri specialiști.
Lasă un comentariu