9 ALIMENTE PENTRU SLABIRE

9 ALIMENTE PENTRU SLABIRE

 

Dacă vrei să slăbești și să fii în formă, este bine să știi că există anumite legume mai indicate decât altele pentru a fi incluse în dieta ta zilnică.

Cum slăbești?

În primul rând, alege alimentele proaspete în locul celor industriale. Fără îndoială, legumele sunt întotdeauna cea mai bună alegere atât pentru purificarea organismului, cât și pentru aportul de vitamine, antioxidanți și minerale.

Totuși, trebuie să alegi ingredientele potrivite. Mai exact, să incluzi în alimentația legume care ajută cu pierderea în greutate datorită acțiunii lor benefice asupra grăsimilor și lichidelor, însoțite de o cantitate mare de fibre și apă care cresc senzația de sațietate și ajută la gestionarea foamei.

Ar trebui să te gândești ca unele dintre ele au chiar calorii negative, adică un nivel de calorii suficient de mic pentru a permite organismului să folosească mai multe calorii în metabolizarea lui decât cele luate.

Citește în continuare pentru a afla lista de legume pe care să le includeți în dieta zilnică pentru a pierde în greutate.

1. Salată verde

Legumele cu frunze verzi și salata verde, în special, sunt alimente bogate în vitamine și minerale, inclusiv magneziu. Conțin fibre și sunt sațioase. Salata verde are efecte relaxante benefice în cazul anxietății, cu atât mai mult, dacă este cauzată de dietele de slabit. Conține 17 calorii la 100 de grame și este ușoară. De asemenea conține betaină și beta-caroten, utile pentru bronzare.

2. Ceapă

Ceapa este o opțiune excelentă de inclus în mese dacă vrei să slăbești. Aceasta ajută la eliminarea lichidelor, ajută în constipație și controlează nivelul zahărului din sânge. Este util celor care suferă de retenție de apă sau pentru purificarea rinichilor. De asemenea, este bogată în vitaminele A, C, E și grupa B, în potasiu, calciu și sodiu și este esențială pentru conținutul ridicat de fitoestrogeni și substanțe asemănătoare scorțișoarei, care favorizează diureza și, prin urmare, eliminarea stagnărilor lichide.

3. Castravete

Este o legumă cu conținut mare de apă și conținut scăzut în calorii (15 calorii la 100 de grame) : ideală pentru sațietate și perfectă pentru adăugat în salate, dar și ca ingredient pentru smoothie-uri și extracte, ca răcoritor și diuretic. Acidul tartric prezent în pulpă ajută la blocarea transformării carbohidraților în grăsimi în timp ce celuloza favorizează tranzitul intestinal și elimină toxinele și totodată reduce colesterolul.

4. Brocoli

Brocoli este un fel de legumă cu multe proprietăți, conținut scăzut în sodiu și calorii (doar 34 la 100 de grame), dar bogată în fibre. Este un aliat excelent pentru a lupta împotriva grăsimilor și pentru a proteja împotriva cancerului și a multor altor boli.

Brocoli este recomandat în dietele depurative deoarece permite combaterea constipației cronice care provoacă umflături, precum și a retenției de apă. Conținutul natural de antioxidanți îmbunătește sistemul imunitar. Este indicat să nu fie gătite prea mult pentru a le păstra proprietățile.

5. Spanac

Spanacul este o sursă bogată în proprietăți nutritive, are un indice scăzut de carbohidrați, iar tulpinile sunt bogate în fibre. Nutrienții sunt în principal vitaminele A, C, E, K, B1, B2 și B2, precum și fier, magneziu și calciu. Întotdeauna este mai bine să îl consumi crud sau sotat și nu în apă pentru a nu risca diluarea nutriențlor.

6. Ardei

Ardeii sunt bogați în vitamine și minerale, dar au conținut scăzut de calorii. Ele ajută la arderea caloriilor organismului, în timp ce capsaicina (un compus chimic) permite creșterea temperaturii corpului și, astfel, promovează pierderea în greutate.

7. Roșii

Roșiile purifică organismul, sunt bogate în antioxidanți, bioflavonoide, vitaminele A, B, C, B3 și K, minerale precum fosfor, calciu, zinc, magneziu, potasiu, sodiu și mangan. De asemenea, au foarte puține calorii (20 la 100 de grame). Sucul de roșii este excelent pentru dietă și ca un aperitiv sănătos.

8. Fenicul

Cu doar 9 calorii la 100 de grame, feniculul este o gustare crocantă și gustoasă, perfectă pentru a fi adăugată în salată. Conține o cantitate considerabilă de vitamina C și calciu și doar 1% zahăr. Consumul de fenicul ajută la reducerea indicelui glicemic al alimentelor bogate în zahăr luate în aceeași masă. Având o putere sațioasă mare, așadar, această legumă potolește pofta atât de dulce cât și de sărat. Favorizează detoxifierea și reglează intestinul, reducând balonarea.

9. Țelină

Țelina conține doar 16 calorii la 100 de grame. Conține betaină, o substanță care ajută la eliminarea grăsimii corporale și este un antidepresiv. Țelina este foarte ușor de digerat fiind compusă în proportie de 95% din apă și, din acest motiv, ajută la purificarea organismului, eliminând toxinele și retenția de apă. Are efect sațiant, îmbunătățește activitatea rinichilor, reglează colesterolul și îmbunătățește circulația. 

Știai că ingredientele ProLon® sunt în cea mai mare parte pe bază de plante și nu conțin aditivi, conservanți* sau substanțe chimice? Toate alimentele ProLon sunt non-GMO, fără gluten și fără lactoză, însă conține miere și gelatină. Aportul caloric ProLon este cuprins între 750 și 1.100 de calorii obținute din ingrediente sănătoase, care maximizează procesul de hrănire în starea de post. Încearcă și tu ProLon! 


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.